ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ /ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ

Πριν την πραγματοποίηση κάθε μεταμόσχευσης μία συνεδρία με τον ασθενή κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να ελεγχθεί η ποιότητα των τριχοθυλακίωv.Aυτό επιτυγχάνεται με την μέθοδο της τριχοσκόπησης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας καθορίζεται τόσο η δότρια ζώνη από την οποία θα αφαιρεθούν τα τριχοθυλάκια καθώς και η λήπτρια ζώνη η οποία θα υποδεχθεί τα τριχοθυλάκια, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ο γιατρός οφείλει να εξηγήσει λεπτομερέστατα τον τρόπο διαδικασίας της μεταμόσχευσης προκειμένου να γίνει κατανοητή από τον ασθενή.Όλα αυτά πραγματοποιούνται σε συνεργασία του γιατρού με τον ασθενή προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

image (14).png

Χειρουργικές επιλογές: Μεταμόσχευση Μαλλιών - Μοσχεύματα Θυλακικών Μονάδων με την μέθοδο FUE

​Με τις σύγχρονες τεχνικές μεταμόσχευσης είναι πλέον δυνατό να αποκατασταθεί η απώλεια των μαλλιών και ακόμη να αντικατασταθεί ή να βελτιωθεί η μετωπιαία γραμμή τριχοφυΐας με φυσικά μαλλιά που μεγαλώνουν και που δεν χρειάζονται καμία επιπλέον φροντίδα,όσο αφορά το λούσιμο, το χτένισμα ή το κούρεμα. Η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί πλέον να γίνει με τέτοια επιτυχία, ώστε ακόμη και επαγγελματίες κομμωτές να μην μπορούν να αντιληφθούν την παρουσία μοσχευμάτων.

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης μεταμόσχευσης μαλλιών (FUE).

Η μεταμόσχευση μαλλιών θεωρείται μικρή έξω-νοσοκομειακή επέμβαση. Οι επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών μπορεί να διαρκέσουν από 3−8 ώρες και συνήθως πραγματοποιούνται με τοπική αναισθησία στο ιατρείο.

Στο τέλος της επέμβασης μπορεί να γίνει μια μικρή επίδεση.

Στο τέλος της επέμβασης γίνεται προσεκτικά έλεγχος σωστής τοποθέτησης των μοσχευμάτων από το γιατρό και κατόπιν ο γιατρός ή ένας βοηθός του, σας δίνει τις απαραίτητες μετεγχειρητικές οδηγίες, τις οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις θα πάρετε και γραπτώς.

H μεταμόσχευση μαλλιών πραγματοποιείται σε δύο στάδια

Ανάλογα με τη μέθοδο που έχει επιλεχθεί από τον γιατρό σε συνεργασία με τον ασθενή Ή κουρεύουμε την δότρια ζώνη ή κουρεύουμε ένα τμήμα της δότριας ζώνης (FUE Patchy Shaven). εφόσον ο ασθενής διαθέτει μακριά μαλλιά ή δεν κουρεύουμε καθόλου τη δότρια ζώνη (Unshaven FUE) η (LONG HAIR EXTRACTION) προκειμένου να εξάγουμε επιλέγοντας τα καλύτερα τριχοθυλάκια για την μεταμόσχευση.

1ο στάδιο follicular unit extraction ή αλλιώς εξόρυξη μεμονωμένων τριχοθυλακίων

Σε αυτό το στάδιο ξεκινάμε την εξαγωγή μεμονωμένων τριχοθυλακίων από τη δότρια ζώνη κάτω από την χρήση τοπικής αναισθησίας με την χρήση ειδικά σχεδιασμένου χειρουργικού εργαλείου ονόματι PUNCH (βελόνα) μικρής διαμέτρου απο 0.5 — 1.00mm.

Μετά την εξόρυξη τα τριχοθυλάκια μετριούνται και ταξινομούνται κάτω από το μικροσκόπιο ,εν συνέχεια τοποθετούνται σε ειδικό διάλυμα και σε θερμοκρασία τεσσάρων βαθμών κελσίου για να χρησιμοποιηθούν στο επόμενο στάδιο της εμφύτευσης.

2ο στάδιο follicular unit implantation ή αλλιώς εμφύτευση μεμονωμένων τριχοθυλακίων

Σε αυτό το στάδιο ξεκινάμε την εμφύτευση μεμονωμένων τριχοθυλακίων στην πάσχουσα ζωνη κάτω από την χρήση τοπικής αναισθησίας με την χρήση ειδικά σχεδιασμένου χειρουργικού εργαλείου ονόματι IMPLANTER CHOI όπου φέρει και αυτο βελόνα μικρης διαμετρου απο 0.5 — 1.00mm.

image (18).pngimage (19).pngimage (20).pngimage (21).png

Με τη χρήση implanter, κάθε τριχοθυλάκιο τοποθετείται σε συγκεκριμένη κατεύθυνση, βάθος και κλίση, ώστε να επιτευχθεί 100% φυσικό αποτέλεσμα και μέγιστη φύτρωση. Τα εμφυτευμένα τριχοθυλάκια συνεχίζουν να αναπτύσσονται και μετά την εμφύτευση εφ' όρου ζωής, αφού είναι προγραμματισμένα από τη φύση τους να μη πέσουν.

image (22).pngimage (23).pngimage (24).pngimage (25).png

Μέσα σε 24 ώρες σχηματίζονται μικρά πήγματα πάνω σε κάθε μόσχευμα τα οποία πέφτουν σε 4-8ημέρες. Τα μεταμοσχευμένα μαλλιά αρχίζουν να μεγαλώνουν σε 10-16 εβδομάδες μετά την επέμβαση και συνεχίζουν να μεγαλώνουν για την περισσότερη, αν όχι για όλη, την υπόλοιπη ζωή του ανθρώπου.

Πλεονεκτήματα μέθοδου FUE


 1. Ελάχιστα επεμβατική
 2. Απουσία ουλών, ραμμάτων και τομών.
 3. Με τη μέθοδο fue η δότρια ζώνη παραμένει άρτια,δίνοντας τη δυνατότητα στο μέλλον για περαιτέρω συνεδρίες μεταμόσχευσης μαλλιών
 4. Άμεση σχεδόν επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες
 5. Με τη χρήση του IMPLANTER επιτυγχάνονται : σωστή κλίση, κατεύθυνση και βάθος των τριχοθυλακίων δημιουργώντας 100% φυσικό αποτέλεσμα.

Ποιός μπορεί να επωφεληθεί από μια μεταμόσχευση μαλλιών;

Όλοι όσοι έχουν εμφανίσει μόνιμη τριχόπτωση, θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι για χειρουργική μεταμόσχευση μαλλιών, συμπεριλαμβανομένων:

Α.Ανδρών με αλωπεκία ανδρικού τύπου.

Β.Γυναικών με αλωπεκία γυναικείου τύπου.

Γ.Ανδρών ή γυναικών που επιθυμούν να αποκαταστήσουν ή να αλλάξουν το σχήμα της μετωπιαίας γραμμής τριχοφυΐας τους.

Δ. Όσων εχουν εμφανίσει ουλώδεις περιοχές μετά από τραυματισμό ή “ουλωτικές” παθήσεις του δέρματος, καθώς επίσης και ασθενών που εμφάνισαν τριχόπτωση μετά από επεμβάσεις πλαστικής, όπως πλαστικής προσώπου.

Ε. Όσων θέλουν να αλλάξουν ή να αποκαταστήσουν τα φρύδια, τις βλεφαρίδες ή τα γένια τους.

Ζ.Ανδρών ή γυναικών που επιθυμούν τριχοφυΐα σε περιοχές που έχουν λίγη ή καθόλου.

image (26).png

Το πρώτο γραπτό ιστορικό επιτυχούς μεταμόσχευσης μαλλιών δημοσιεύθηκε το 1822 στο Wurzburg, Γερμανία,181 χρόνια πριν. Ένας φοιτητής ιατρικής ονοματι Diffenbach πραγματοποιησε πειραματική χειρουργική επέμβαση που εκτελείται από τον ίδιο και τον καθηγητή του Dom Unger . Έκαναν με επιτυχία μεταμόσχευση μαλλιών από μια περιοχή του τριχωτού της κεφαλής ενός ασθενούς σε άλλη περιοχή. ​

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟΓΕΝΕΤΙΚΗ ΑΛΩΠΕΚΙΑ;

H ανδρογενετική αλωπεκία είναι σε μεγάλο βαθμό μια γενετική διαταραχή. Εμφανίζεται σε μερικούς άνδρες επειδή είναι γενετικά προδιάθετοι να έχουν υψηλότερα επίπεδα 5-άλφα αναγωγάσης στο σώμα τους. Η 5-άλφα αναγωγάση είναι ένα ένζυμο που μετατρέπει την ορμόνη τεστοστερόνη, σε διυδροτεστοστερόνη (DHT). Η DHT συρρικνώνει τα κύτταρα των τριχοθυλακίων με την πάροδο του χρόνου, οδηγώντας σε λεπτές τρίχες καθώς συσσωρεύεται DHT, οι τρίχες σταδιακά λεπταίνουν μέχρι να χαθούν εξ ολοκλήρου σε ορισμένες περιοχές.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ;

Για δεκαετίες, ένας μύθος διαιωνίζει ότι τα γονίδια απώλειας τρίχας περνούν μόνο από την πλευρά της μητέρας της οικογένειας. Στην πραγματικότητα, όμως, πώς κληρονομούνται τα γονίδια δεν είναι απολύτως σαφές επειδή εμπλέκονται πολλοί διαφορετικοί γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΝΑ ΧΑNΩ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ;

Λόγω του πολύπλοκου αριθμού παραγόντων που εμπλέκονται στην ανδρογενετική αλωπεκία , η ηλικία στην οποία αυτή πλήττει θα ποικίλει μεταξύ των ανδρών. Σε γενικές γραμμές, περίπου το 25% των ανδρών θα αρχίσει να την εμφανίζει πριν από την ηλικία των 21. Μέχρι την ηλικία των 35, περίπου το 66% των ανδρών θα παρουσιάσει κάποιο βαθμό τριχόπτωσης. Τέλος, μέχρι την ηλικία των 50 ετών, περίπου το 85% των ανδρών θα έχει σημαντικά αραιά μαλλιά.

hfe

ΠΟΣΑ ΜΑΛΛΙΑ ΘΑ ΧΑΣΩ;

Η ποσοτική απώλεια μαλλιών ποικίλλει σημαντικά από το ένα άτομο στο άλλο. Το τυπικό μοτίβο της ανδρογενετικής αλωπεκίας ξεκινάει από τη γραμμή των μαλλιών. Η γραμμή των μαλλιών βαθμιαία υποχωρεί, σχηματίζοντας σχήμα "Μ". Τελικά τα μαλλιά γίνονται λεπτότερα, κοντύτερα και λεπτότερα, δημιουργώντας ένα πέταλο μοτίβο μαλλιών γύρω από τις πλευρές του κεφαλιού. Όμως, όλοι οι άνδρες δεν θα υποφέρουν από σοβαρή τριχόπτωση. Το ποσό που χάνετε εξαρτάται και πάλι από διάφορους γενετικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες

ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ;

Το άγχος τείνει να επηρεάσει έναν τύπο απώλειας τριχών που διαφέρει από την ανδρογενετική αλωπεκία. Το σοβαρό συναισθηματικό ή σωματικό άγχος, καθώς και το χρόνιο στρες, μπορεί να οδηγήσουν σε ξαφνική και ταχεία απόρριψη των μαλλιών. Ιατρικά, αυτό είναι γνωστό ως telogen effluvium. Τα μαλλιά που χάνονται με αυτόν τον τρόπο θα επανεμφανιστούν συνήθως σε λίγους μήνες, σε αντίθεση με τα μαλλιά που χάνονται λόγω της ανδρογενετικής αλωπεκίας.

ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΘΕΡΑΠΕΙΑ;

Γενικά, όσο πιο γρήγορα αρχίζετε τη θεραπεία, τόσο πιο πιθανό είναι να βλέπετε αποτελέσματα και τόσο πιο πιθανό είναι να καθυστερήσετε την περαιτέρω απώλεια. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι πολλές από τις συνήθεις θεραπείες για την τριχόπτωση έχουν ανεπιθύμητες παρενέργειες, οπότε είναι σημαντικό να μιλήσετε πρώτα με το γιατρό σας για να σχεδιάσετε ένα πρόγραμμα θεραπείας.

ΤΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ;

Σήμερα, οι θεραπευτικές επιλογές για τα τριχόπτωτα είναι περιορισμένες αλλά επεκτείνονται. Επί του παρόντος, υπάρχουν μόνο δύο φάρμακα που έχουν εγκριθεί από την FDA finasteride (Proscar / Propecia) και μινοξιδίλη (Regaine / Loniten). Εκτός από την φαρμακευτική θεραπεία, υπάρχουν επιπλέον επιλογές θεραπείας, συμπεριλαμβανομένης της μη χειρουργικής αποκατάστασης των μαλλιών, της χειρουργικής αποκατάστασης των μαλλιών και της θεραπείας με χαμηλού επιπέδου λέιζερ. Νέες θεραπείες όπως η κλωνοποίηση των μαλλιών και η γονιδιακή θεραπεία βρίσκονται στο ορίζοντα, αλλά είναι ακόμα σε ερευνητικό στάδιο. Για θεραπείες με finasterιde ή με minoxidil, τα αποτελέσματα είναι χρονοβόρα. Κατά γενικό κανόνα, πρέπει να συνεχίσετε να παίρνετε αυτά τα φάρμακα εάν θέλετε τα αποτελέσματα να συνεχιστούν. Παρόλο που είναι πιθανό τα αποτελέσματα να εξακολουθούν να υφίστανται μετά την διακοπή της χρήσης σας, είναι πιθανό να επιστρέψει η τριχόπτωση. Η μόνη μόνιμη θεραπεία είναι η μεταμόσχευση μαλλιών.

hfe

ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΔΥΝΗ H ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ;

Εκτελούμε τις διαδικασίες μεταμόσχευσης χρησιμοποιώντας μακράς δράσης, τοπική αναισθησία, έτσι ώστε μετά τις αρχικές ενέσεις, ο ασθενής να μην παρουσιάζει πόνο ή δυσφορία. Η τοπική αναισθησία ( Lidocaine ) διαρκεί περίπου 4-5 ώρες.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΕΣΑΣ;

 1. Απουσία ραμμάτων και ουλών στο τριχωτό της κεφαλής.
 2. Πιο φυσικά αποτελέσματα.
 3. Μέγιστη δυνατή πυκνότητα μαλλιών, η οποία επιτυγχάνεται με μεταμόσχευση μέχρι 70-80 τρίχες ανά τετραγωνικό εκατοστό.
 4. Δυνατότητα, να ξυρίσετε το κεφάλι σας συγκριτικά με άλλες μεθόδους μετα την μεταμόσχευση.
 5. Εάν είναι απαραίτητο, δυνατότητα επαναλαμβανόμενων διαδικασιών.
 6. Ταχύτερη επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών συγκριτικά με άλλες μεθόδους.
 7. 98% ανάπτυξης των μεταμοσχευμένων μαλλιών ( εγγύηση ).
 8. 14 χρόνια εμπειρίας στην μεταμοσχευση μαλλιών.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΩ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ;

Χρειάζεται γενικά ένα χρόνο για να δείτε τα πλήρη αποτελέσματα μιας μεταμόσχευσης μαλλιών. Η ανάπτυξη αρχίζει συνήθωςπερίπου 4-5 μήνες και σε 6-8 μήνες τα αποτελέσματα ειναι ορατά.

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΘΟΥΝ ΤΡΙΧΕΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ;

Με την ίδια τεχνική μπορούμε να μεταφέρουμε τριχοθυλάκια σε περιοχές όπως τα φρύδια, το μουστάκι κ.λ.π.

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΘΟΥΝ ΤΡΙΧΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ;

Βεβαίως και μπορούν, αλλά δεν το συστήνουμε, διότι ποιοτικά οι τρίχες από άλλες περιοχές του σώματος είναι πολύ χειρότερης ποιότητας και διαφορετικής υφής σε χέση με αυτές του τριχωτού της κεφαλής.

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΤΡΙΧΟΘΥΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΑΛΛΟ;

Θεωρητικά θα μπορούσε κάτι τέτοιο να γίνει, όπως άλλωστε μεταφέρονται και άλλα όργανα (κάρδια, νεφρά κτλ.).

Στην πράξη όμως η διαδικασία είναι τόσο μεγάλη και πολύπλοκη, που θα ήταν παράλογο κάποιος να την υποστεί, από τη στιγμή που το να μεταφέρει δικά του τριχοθυλάκια από την μία περιοχή στην άλλη είναι ασύγκριτα απλούστερο.